Információs és Tanácsadó Központ

Információs és Tanácsadó Központ

A Nagykanizsai Információs és Tanácsadó Központ megnyitójára 2019. november 12-én került sor iskolánkban. Az ITK vezetője Faller Zoltán intézményvezető lett.

CODES AT-HU074 című projekt a az Interreg Ausztria-Magyarország program keretén belül valósul meg. (A CODES rövidítés feloldása: „Competence-OrienteD Education for Elementary Schooling in cross-border Regions”, magyarul „Kompetenciaorientált tanítás az általános iskolában a határon átnyúló régiókban”)

A projekt keretében a nyugat-dunántúli régióban három kompetenciaközpont kerül felállításra, amelyek információs pontként szolgálnak iskolák, pedagógusok és szülők számára, az egyik ilyen központ  Zala megyében a nagykanizsai Zrínyi Miklós-Bolyai János Általános Iskola Zrínyi Székhelyintézménye. A Nagykanizsai Információs és Tanácsadó Központ a Nagykanizsai és a Zalaegerszegi Tankerületek területén fogja a projekt fejlesztéseit szolgáltatni.

A Nagykanizsai Információs és Tanácsadó Központ megnyitójára 2019. november 12-én került sor iskolánkban.

A Dunántúlon ezen kívül még két információs központot hoztak létre:

Győr-Moson-Sopron megyében: Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar, Sopron

Vas megyében: ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ Szombathely

A kompetenciaközpontokban lesznek elérhetőek azok a pedagógiai eszközök, feladatbankok és szolgáltatások, amelyeket a projekt keretében négy területen fejlesztenek: szövegértés, matematika, természettudomány-technika és interkulturális-szociális kompetenciaterületen. Az eszközök használatához a projektbe bevont iskolák és pedagógusok hatékony segítséget kapnak pedagógus-továbbképzések és egyéni tanácsadás formájában.
 

Sajtómegjelenések:

A Kanizsa TV tudósítása, 2019.11.13. 

A ZAOL Zala megyei hírportálon Benedek Bálint "Szükséges, hogy élményszerű legyen az oktatás"

című tudósítása, 2019.11.13.

Kapcsolódó galéria

Információs és Tanácsadó Központ megnyitója

Pályázatok