Novemberi boldogságórák a 4.a-ban

Novemberi boldogságórák a 4.a-ban

A boldogságórák novemberi témája a társas kapcsolatok gyakorlása volt.

Illésné Kun Hajnalka tanítónő beszámolója:

Ebben a hónapban az egyik legfontosabb témával: A KAPCSOLATAINKKAL foglalkoztunk. Ez nagyon  fontos mindennapi életünkben, erősen meghatározza boldogságunkat.

Négy év alatt mind a gyermekek, mind a szülők nagyon erősen összekovácsolódtak az osztályban. Sajnos nagyon sok nehézséggel találtuk szemben magunkat, együtt dolgoztuk fel ezeket, s ez még jobban erősítette az összetartozásunkat. Igazi mély érzésű, melegszívű, segítő közösség a mienk. Nagyon büszke vagyok rájuk.

Sokféle módon foglalkoztunk a témával:

  1. A legfontosabb: Judit néninek küldjük a rajzokat, üzeneteket, dalokat, pillanatképeket – szeretetünk jeléül. Mindenki tisztában van a szeretet gyógyító, pozitív erejével, s ez nagyon fontos számunkra. Egymást segíteni, támogatni, biztatni, megfogalmazni s kimutatni az őszinte érzéseinket. Még nagyon öröm adni, mint kapni. Ez nagyon jó érzést kelt.
  2. Központi téma volt a BARÁT a hónapban. Sokat beszélgettünk szükségéről, fontosságáról, az értelméről. Mindenki bemutatta szóban és rajzban a barátját. Ki is kellett ezeket találni. Ajándék rajzot is készítettek hálából egymásnak.
  3. A hónap során több szülinap volt, s hatalmas társaságokban ünnepelték azt a gyerekek. Másnap csillogó szemmel mesélték el nekem az együttlét  örömét.
  4. Mindig együtt örülünk egymás sikereinek, megtapsoljuk, megdicsérjük egymást, büszkék vagyunk társainkra. Természetesen mindig meghallgatjuk a sikerhez vezető utat, ami nagyon tanulságos.
  5. Szabadidőben boldogan játszanak együtt, ezek a pillanatok kincset érnek, legyen közös építés, éneklés, rajz, foci vagy fociskártya.
  6. Szakkörön körben ülve nagyon sokat beszélgettünk a barát fontosságáról, a rengeteg közös élményről. A gyerekek arcán természetesen látszott az öröm, a boldogság, amit egymásnak jelentenek.
  7. A hónap végén sajnos én is beteg lettem, s elmondhatatlanul sokat jelentett a felém áradó szeretet mind a gyerekektől, mind a szülőktől, mind a kollegáktól. Megtapasztaltam magam is a szeretet gyógyító erejét. Hálás vagyok ennek a drága közösségnek!!!!

Kapcsolódó galéria

Novemberi boldogságórák a 4.a-ban

Pályázatok