A Magyarság KicsiNagykövete verseny

A Magyarság KicsiNagykövete verseny

Véget ért a Magyarság KicsiNagykövete Verseny. Az országos döntőt szeptember 30-án, Budapesten a Nemzeti Múzeumban tartották 19 megye részvételével.

Iskolánk 6. B osztályos tanulója, Bencze Balázs, mint Zala megye agrárattaséja vett részt a megmérettetésben. Zala megyét 4 tanuló képviselte: Balázs mellett a letenyei Peti-Turul Gergő, a murakeresztúri Vargovics Maja, és a zalaegerszegi Mikos Péter.

A gyerekek együttműködése szépen megvalósult a közös feladatban. Egy Zala megyei ételt kellett elkészíteniük. A választásuk a dödöllére esett. A letenyei Tájházban közös erővel készült a dödölle, amiből egy kisfilm is készült. A gyerekeknek két csatakiáltást is kellett készíteni, mely a kisfilm végén hallható.

A döntőre mindenki egyéni feladattal készült. Balázs egy Zala megyei agrárvállalkozásról, a Hivekovics Családi Gazdaságról készített PPT előadást. Riport készült Hivekovics Ákossal, aki ügyvezető igazgatója a Gazdaságnak. A beszélgetés jó hangulatban zajlott, s Balázs egy dedikált könyvet is kapott ajándékba a vezetőtől.

A Nemzeti Múzeumban nagy volt az izgalom. A gyerekek háromfős szakmai zsűri előtt versenyeztek. Bár Balázsnak agrár területen az elsőség nem sikerült, mégis sok tapasztalattal gazdagodott, élmény volt neki a felkészülés és a hosszú versenysorozat.  Nagyon örültünk Zala megye KicsiNagykövetének, Peti-Turul Gergőnek, aki a Magyarország KicsiNagykövete lett.

Mindannyiunk számára nagy élmény volt a Múzeum kiállításainak megnézése, kiemelten az, hogy láthattuk a koronázási palástot.

Budáné Józsa Szilvia

Kapcsolódó galéria

A Magyarság KicsiNagykövete verseny

Pályázatok