Víz világnapja projekthét - 4. nap

Víz világnapja projekthét - 4. nap

A 3. osztályosok március 24-én (csütörtökön), a víz világnapi projekthét 4. napján is változatosan foglalkoztak a „vizes” témával.

Tengeri élőlények bukkantak elő mindenhonnan, még a matematikaórán összekötött számokból is! A napköziben tollbamondással vízzel kapcsolatos igéket kellett helyesen leírniuk a tanulóknak. Technikaórán és szabadidőben az ügyes kezek papírból varázsoltak káprázatosan színes víz alatti világot.

Gergelyné Csóra Zsófia figyelemfelhívó előadást tartott az iskolai könyvtárban. A képes bemutatón keresztül áttekintettük, hogy a víz az életünk alapja, óriási érték, amire vigyázni kell. A rengeteg környezetet károsító hulladék közül a műanyagok vizeinkben történő megjelenését vizsgáltuk részletesebben, és egy szemléltető videón keresztül megnéztük, hogy miképpen fejtik ki negatív hatásukat mikroműanyagokká aprózódva. A mikroműanyagok már megjelentek az édes és sós vizeinkben, a talajban, az élőlények szervezetében, és így az élelmiszereinkben is.

Felmerül a kérdés: Mit tehetünk mi a vizeink védelméért? Több lehetőséget és praktikát átbeszéltünk a környezettudatos életvitel jegyében. "Mert mi magunk is lehetünk egy tiszta csepp a tengerben!"

Kapcsolódó galéria

Víz világnapja projekthét - 4. nap

Pályázatok