Tanulmányi kirándulás Skóciában

Tanulmányi kirándulás Skóciában

"Egy 5 napos életreszólóan csodás élményben volt részünk." - Beszámoló a Zrínyis-Batthyányis közös skóciai tanulmányi kirándulásról >>>

A Challenge Utazási iroda segítségével szerveztük meg ezt a repülős utat, helyi skót családi elhelyezéssel. Bécsből indult a repülő Edinburghba, ahol busz várt minket. ami velünk maradt az utazás során. A tartalmas öt nap során megcsodálhattuk Skócia csodálatos hegyeit, a lélegzetelállító Felföldet (Highland), láthattuk Loch Ness gyönyörű tavát Urquhart várából, remélve hogy meglátjuk a híres szörnyet Nessi-t  :)

Megismerkedtünk a skót történelemmel és kultúrával. Láthattuk és hallhattuk a skót dudást játszani nemzeti ruhájában skótszoknyában (kilt-ben). Megtekintettük a Stirlingi várkastélyt. ami kulcsfontosságú hely volt a Skót-angol történelemben, ahol 1 és 2. Edward  angol király is  csatát vesztett. A szellemtörténeteiről is híres Glamis kastélyban is jártunk, ahol II. Erzsébet nevelkedett és édesanyja az Anyakirálynő született.

Edinburgh hangulatos városában többször is jártunk, megnéztük az Edinburgh kastélyt , ahol láthattuk a skót koronázási ékszereket, majd a Royal Mile-n, Edinburgh főutcáján sétálva bementünk a Holyroodhouse palotába, ami a skót  uralkodó hivatalos palotája. Jártunk St.Andrew gyönyörű városában, ahol Vilmos herceg és Katalin hercegnő először találkozott, és beültünk abba a kávézóba is, ahova ők is jártak.

Tudományos ismeretekre is szert tehettünk, hiszen meglátogattuk a Dynamic Earth interaktív kiállítást a Föld kialakulásáról, és az állatokról, illetve Dundee tengerparti városában  felkerestük a Discovery hajót, amivel eljutottak az Antarktiszhoz 1901-ben.

Harry Potter legendájával úton-útfélen szembe találkoztunk, hiszen láttuk a viaduktot, ahol  a Roxfort express is jár, beülhettünk az Elefánt kávéházba, ahol J.K. Rowling megírta a Harry Potter könyveit és ittunk egy vajsört (butterbeer).

A gyerekek nagyon élvezték a kirándulást. A családi elhelyezéssel lehetőségük volt még jobban megismerni a skót kultúrát, szokásokat, ételeket és  naponta használni az angol nyelvet. Egy igazi élménypedagógia valósul meg egy ilyen utazás során, új lendületet adva a nyelvtanulás fontosságának. Iskolánk különösen támogatja a nyelvoktatást, ezt kifejezve az alapítványunk is hozzájárult a repülőtéri transzfer összegéhez, segítve diákjainkat.

Csoportvezető: Vlasics Anikó

Batthyányis kísérő: Török Tamás

1.  nap

Repülés Dynamic Earth, Edinburgh a négy évszak váltakozása naponta többször, Calton hill.

2. nap

Kelpik, Falkirk wheel, Stirling castle and city

3. nap

Blair castle, Cullodeni csata helyszíne 1746, Loch Ness,Urquhart vára, Ben Nevis 1345m, Glencoe völgye.

4. nap

Glamis kastély, ahol Erzsébet királynő megszülte Margit hercegnőt, Dundee Discovery ship, az Antarktisz expedíció 1901-ben, St.Andrew a golf hazája és ahol Kate és William herceg találkozott.

5. nap

Edinburgh castle, Holyrood House, Royal Mile.

Kapcsolódó galéria

Tanulmányi kirándulás Skóciában

Pályázatok