Olimpiai projekthét

Olimpiai projekthét

A második héten (június 28-tól július 2-ig) az olimpiát és a sportot választottuk a tábor témájának. 

A hét folyamán egy lapbookot készítettünk el, mely elkészítése közben a gyerekek sok mindent megtudtak az idei olimpiáról. Megismerkedhettek a sportágakkal, az ókori és újkori olimpia történetével, azokkal az olimpikonokkal, akiknek szurkolhatunk majd Tokióban, illetve megtudhatták, ki volt az első, illetve a legfiatalabb magyar versenyző, aki olimpiai aranyat nyert. Kiderült az információvadászat során, hogy ki az a sportoló, aki a legtöbb érmet nyerte, illetve milyen kabalák és szimbólumok kapcsolódnak az olimpiához. Tableteket használhattak a gyerekek kereséshez, ezért élvezetes volt a munka mindenki számára :)

Ezen a héten is többször mehettek a gyerekek az exatlon pályán, ami ismét nagy kedvenc lett!

Kedden délelőtt egy kis lapbookozás után airtrack szőnyegen végezhettek mindenféle gyakorlatot Faller Zoli bácsi vezetésével, délután pedig ellátogattunk az állatmenhelyre, ahova sok- sok eledelt vittünk az ott lakó kutyusoknak és cicáknak. Mondanom sem kell, hogy mindenki szeretett volna azonnal örökbe fogadni egy állatkát, annyira megtetszettek a kis jószágok a gyerekeknek :)

Szerdán ismét folytattuk a lapbookot, majd Józsa Szilvi néni bevezetett minket a gyermekjóga világába. Délután egy kis játszóterezés után meglátogattuk a tűzoltókat, és megismerkedhettünk mindennapjaikkal, munkájukkal és közelről megnézhettük az autókat, felszereléseket. Fagyiztunk egyet és véget is ért egy újabb kalandokkal teli nap.

Csütörtökön az egész napot a zalaszabari kalandparkban tölthettük, ahol nem is volt elég a nap arra, hogy mindent kipróbáljunk. Ismét jól elfáradtunk és fantasztikusan szórakoztunk :)

Péntek délelőtt befejeztük a lapbookot, majd a Ságvári kertben számháborúztunk egy jót a másik táboros csapattal. Az ellenfél zászlóját kellett megszerezni, így kicsit izgalmasabb volt a játék. Délután ismét lehetett menni az exatlon pályán, aki szeretett volna készíthetett Meli nénivel olimpiai karkötőt, illetve kiosztottuk az ajándék nyakláncokat és okleveleket.

Ezen a héten is jól elfáradtunk, de rengeteg élménnyel gazdagodtunk, sokat játszottunk, nevettünk és nagyon jól szórakoztunk! Reméljük, jövőre újra találkozhatunk!

Köszönjük a Nagykanizsai Tankerületnek a lehetőséget, hogy ilyen élményekkel teli két hetet tudtunk szervezni a Zrínyis gyerekeknek!

smiley Lilla néni, Melinda néni (Tímár Lilla, Kern Melinda)

Kapcsolódó galéria

Olimpiai projekthét

Pályázatok