Múzeumlátogatások az iskolatörténeti évforduló alkalmából

Múzeumlátogatások az iskolatörténeti évforduló alkalmából

A Thúry György Múzeum a Zrínyi iskola alapításának 150. évfordulója alkalmából múzeumpedagógiai foglalkozásokat szervezett.

Október 4-én, 5-én és 6-án sok osztályunk ellátogatott a múzeumba (2.b, 3.a, 3.c, 4.a, 4.b, 6.a, 6.b, 7.a, 7.b, 8.a, 8.b).

Szmodics-Tugya Beáta muzeológus Thúry György és a Zrínyiek kora (16-17. század) témában tartott múzeumpedagógiai foglalkozást, amelyen a tanulók a Zrínyiek korával ismerkedtek meg. A gyerekek érdekes régészeti tárgyakat láttak és érinthettek meg, például lándzsát, kisméretű ágyúgolyókat, és egy olyan női koponyát is, amin kard okozta sérülést volt látható. A legélvezetesebb a foglalkozást záró játék volt: a vártámadás!

Kunics Zsuzsanna muzeológus rendhagyó történelemóráján körbevezetette a tanulókat a múzeum tárlatán, ami Nagykanizsa 150 évvel ezelőtti múltjába, az akkori iskolások életébe engedett bepillantást. A múzeum külön kiállításrészt szentelt a Zrínyi iskola történetének: korabeli plakátok, értesítők, bizonyítványok, tárgyak, tanulói alkotások elevenítették meg a múltat. Utána a diákok egy totóval tehették próbára ismereteiket: ma már különlegesnek számító tárgyakról kellett eldönteniük, mire használták a régi időkben.

A múzeum más kiállított tárgyai is felkeltették a kisdiákok figyelmét: a hatalmas "pamut-" (vagyis: mamut-) csontok, agyarak lenyűgözték őket a múzeumi séta során. :)

Köszönjük szépen a lehetőséget és a tartalmas programot a múzeum munkatársainak!

Kapcsolódó galéria

Múzeumlátogatások az iskolatörténeti évforduló alkalmából

Pályázatok