Könyvajánló az ókorról

Könyvajánló az ókorról

Az ötödik osztályosok az ókorral foglalkoznak történelem órákon. Nagyon sok olyan könyv van, amivel a gyerekek közelebb kerülhetnek ehhez a történelmi korszakhoz.

Benkéné Osvald Éva, a városi könyvtár könyvtárosa az ókorban játszódó ifjúsági könyveket mutatott be az 5.a osztályban. A könyvek most az iskolai könyvtárban állomásoznak, kikölcsönözhetők, szeretettel várjuk az érdeklődő olvasókat!

A Halis István Városi Könyvtár izgalmas és lebilincselő olvasmányokat ajánl a gyerekeknek - azoknak is, akik szeretik a történelmet, és azoknak is, akik (még) nem… Nemcsak az ókorhoz, hanem más történelmi korszakokhoz is kínálnak érdekesnél érdekesebb olvasmányokat 10-14 éves diákok számára, érdemes kipróbálni. Ezek olyan kortárs ifjúsági regények, amelyek hátteréül szolgálhatnak a történelem órán tanultaknak. Válogatásukban elsősorban a kortárs gyermekirodalom (a 20. század végétől megjelent magyar és külföldi írók) könyvei szerepelnek.

Az ajánlók nyilvánosan is elérhetők a https://www.nagykar.hu/hivatkozasgyujtemeny/1/6540.html link alatt.

A könyvekhez játék is kapcsolódik: az azolo.hu oldalon az olvasmányokhoz kapcsolatos kvízfeladatot lehet megoldani, amivel pontokat lehet gyűjteni.

Kapcsolódó galéria

Könyvajánló az ókorról

Pályázatok