Jobb veled a világ!

Jobb veled a világ!

A Boldogságóra programban decemberben a hónap pedagógusa lett Horváth Tiborné tanítónő. Gratulálunk!

Részletek:

>> A Boldogságóra program weboldalán megjelent híradás

Beszámoló 2.b osztályosok decemberi boldogságóráiról:

December egy különleges hónap gyereknek és felnőttnek. A Mikulás, az adventi várakozás hetei, a programokban gazdag ünnepi készülődés kiváló alkalmakat adott a jó cselekedetek gyakorlására. Az osztálytermen belül, a családokat is bevonva sok alkalmat teremtettünk a jóság megélésére. Mi tanító nénik örömmel szerveztünk olyan programokat, tevékenységeket, amelyek során megbeszélhettük ennek a jelentőségét, felismerhették a gyerekek azokat a hétköznapi alkalmakat, amikor erőfeszítések nélkül is képesek vagyunk jót cselekedni, ha figyelünk egymásra.

Elsőként egy beszélgetőkörben megbeszéltük, hogy szerintük mi a jó cselekedet. Megegyeztünk abban, hogy angyalkás jóságkártyát kapnak az iskolai és az otthoni jó cselekedeteikért. A szülők Messengeren, üzenőben megírták utóbbiakat nekünk. Készítettünk egy jóság manót, miközben egymásnak segíthettek az elkészítésben. A szeretett, az elfogadás, egymás jó tulajdonságainak kiemelése volt egy következő beszélgetőkör témája. Utána „Jobb veled a világ!” üdvözlőlapot készítettek és olyan osztálytársnak kellett ajándékozni, akivel kevesebbet beszélgettek, játszottak eddig.

A szülők jó cselekedete volt, hogy lehetővé tették a Mikulás ajándékát, az adventi zsákocskák cukorkákkal feltöltését, az utolsó tanítási nap ünnepi, gyerekek által kért lakomáját. A rászoruló gyerekeknek szeretet dobozokat csomagoltak. Luca búzát ültettünk, a hiányzó gyerekeknek is. December 20-án este közös családi karácsonyt tartottunk műsorral és kézműveskedéssel: angyalkák, karácsonyfadíszek készültek. Meglepetés ajándékot készítettünk a szülőknek a gyerekekkel: családi üdvözlőkártyát és kókuszgolyókat a családi estre.

Mi, tanító nénik az utolsó napon izgalmas karácsonyra hangolt programokkal ajándékoztuk meg a gyerekeket: karácsonyi totó, zenés székfoglaló, Ki vagyok én? Mikulás mondja…, dobójátékok. Öleléssel búcsúztunk egymástól. Remélem, hogy a téma körbejárása, a jó cselekedetek megélése ösztönzőleg hat ennek gyakorlására a későbbiekben is.

Horváth Ildikó, Kern Melinda

Kapcsolódó galéria

Jobb veled a világ!

Pályázatok