Januári boldogságórák a 2.a-ban

Januári boldogságórák a 2.a-ban

Januári téma: A célok kitűzése és elérése

"Ez a téma az év elején mindennél aktuálisabb.

A hónap során nagyon sokat beszélgettünk a gyerekekkel az elmúlt évről, s az előttünk állóról. Megbeszéltük, milyen évünk volt, mi sikerült, mi nem. Hol tartunk fejlődésünkben. Lerajzolták a gyerekek magukat, célokat tűztek ki, s ahhoz kis lépéseket.

Nagyon fontos a közösségünk további építése, erősítése, a viselkedések csiszolása, egymás segítése. A sok hiányzóknak pozitív üzeneteket küldtek, segítették felzárkóztatásukat. Szimbolikusan gyógyító, forró teákat rajzoltak, mely átmelegíti a lelkünket ebben a fagyos, sötét, lehangoló időben.  Hálakezeket ragasztottak, mert fontos értékelni a legkisebb dolgot is, s ezt mindig tudatosítjuk.

Egész hónapban Mátyás királlyal foglalkoztunk, róla olvastunk meséket, gyűjtőmunkát csináltak életéről. Lerajzolták, hogy nézhetett ki. Megépítették a várát. Próbáltunk minél többet megtanulni róla. Megismerték sok-sok jó tulajdonságát, s egyre többen példaképnek állították maguknak.

Motivációs macikkal díszítettük a folyosót, kedves, vidám feliratokkal. Hátha ez pont segít valaki nehezebb napján...

Megkapták a félévi bizonyítványt, s megfogalmaztuk a következő félév teendőit.

Lélekben már elkezdtünk a farsangra is hangolódni...

Sok mindent megbeszéltünk, értékeltünk. Fontosak a célok, a hozzá vezető pici lépések. S ha a fejünben van, már el is indultunk az úton! S közben minden apró dolgot értékelni kell! Vigyázunk, segítjük egymást az úton, s ez mindenkit örömmel tölt el ebben a nehéz, egyre feszültebb világban. Tudatosan keressük a jót, a pici örömöket."

Illésné Kun Hajnalka

Kapcsolódó galéria

Januári boldogságórák a 2.a-ban

Pályázatok