Hősképző

Hősképző

Iskolánk névadójához hűen hősöket képeztünk a Csodaszarvas program keretein belül június 21-25-ig.

Első nap délelőtt átbeszéltük, hogy mik egy hős ismérvei, illetve milyen képességekkel, készségekkel rendelkezik egy hős és a további napokon ezeket a képességeket próbáltuk fejleszteni különböző programok segítségével. Mivel a gyermekek a hősöket a mesékből ismerik, ezért minden napra választottunk egy mesét. Hagyományőrzés is a célunk volt, hiszen ezek a hősök egy régebbi korban éltek, ezért meg szerettük volna ismertetni a gyerekekkel ezt a világot is. Egy élménynaplót készítettünk a hét folyamán, hogy a gyerekek évek múlva is emlékezhessenek ezekre a szuper programokra!

Hétfői mesénk a Babszem Jankó volt, mely szereplőit fakanálbábként jelenítették meg a gyerekek. Délután a Thúry Vitézlő Oskolában egy hősképzésen vehettünk részt, ahol a gyerekek először kincset kereshettek, majd szablyával vívhattak, íjászkodhattak illetve egy akadálypályán az ügyességüket tehették próbára.

Kedden délelőtt a Thúry Múzeumban megismerkedhettünk az ősemberek életével, búzát őrölhettünk, szőrme bundát próbálhattak fel a gyerekek. A vírus miatt két csoportra kellett osztanunk a társaságot, de amíg az egyik csapat a múzeumi foglalkozást hallgatta, addig a többiek az udvaron mesefoglalkozáson vettek részt Melinda nénivel. Kedd délután minden kisgyermek három fehér agyagból készült kerámiát kapott, melyet kedve szerint díszíthetett.

Szerdai mesénk után- Az okos lány- kipróbáltuk a szövést, ami bizony kis hőseink türelmét, kitartását, ügyességét fejlesztette. :) Délután pedig az állóképességet, gyorsaságot, bátorságot tettük próbára egy exatlon pályán.

Csütörtökön kirándulni mentünk, a Göcseji Falumúzeumban megismerkedtünk a régi göcseji népi építészettel. Sétánk során megismerhettük az őshonos magyar háziállatokat, gyógy- és fűszernövényeket, vizes élőhelyek növény- és állatvilágát. Délután a Gébárti tónál piknikeztünk és játszottunk egy jót a játszótéren.

Péntek délelőtt gyöngyöt fűztünk, ebéd után pedig kincses ládát nyithattak a gyerekek, ha megfejtették a kódot. Délután, akik szerettek volna karkötőt fonhattak, a többiek pedig a nagy kedvenc exatlon pályán mehettek ismét pár kört.  

A tábor zárásakor oklevelet kaptak a gyerekek, hiszen mindenki minden próbát tökéletesen kiállt és igazi kis hősökké váltak a hét folyamán.

smiley Lilla néni, Melinda néni (Tímár Lilla, Kern Melinda)

Kapcsolódó galéria

Hősképző

Pályázatok