Budapestre kirándultak a történelem szakkörösök

Budapestre kirándultak a történelem szakkörösök

2024. április 19-én, pénteken a 6. 7. és 8. osztályos történelem szakkörös tanulók Budapestre utaztak. A kísérő pedagógusok: Vlasics Anikó, Czeglédiné Dániel Georgina és Budáné Józsa Szilvia voltak.

Budáné Józsa Szilvia tanárnő beszámolója >>>

Igazi élménypedagógiában volt része a gyerekeknek. A Déli-pályaudvarról a Vérmezőn át gyalog mentünk fel a Várhegyre. Útközben megtekintettük a Budai Önkéntes Ezred Emlékművet, valamint Babits Mihály és Brunszvik Teréz szobrát. A Gránit lépcsőn felfelé haladva elértük az Atombunker Múzeumot, majd Hadik András lovasszobra mellett elhaladva elértük a Mátyás-templomot és a Halászbástyát. Elénk tárult Budapest gyönyörű panorámája, a Duna, a Margit-sziget, a Parlament… Egy kis pihenő után átsétáltunk a Budai várba, majd innen gyalog sétáltunk le a Lánchídig. A Lánchídon való átkelés igazi élmény volt. A közeli Dorottya Palazzo épületéhez érkeztünk, ahol igazi szórakozás várt minket Madame Tussauds Panoptikumában. Olyan történelmi személyiségekkel találkoztunk, mint Petőfi Sándor, gróf Széchenyi István, Kossuth Lajos, I. Szent István, Mátyás király, de II. Erzsébet és Sissi viaszszobrát is megcsodálhattuk. Természetesen nagy élmény volt a gyerekeknek híres sportolókkal, színészekkel és énekesekkel szelfizni, fotózkodni, részt venni különböző interaktív játékokban, feladatokban.

A délutánt a Nemzeti Múzeumban töltöttük. A legnagyobb élményünk a koronázási palást megtekintése volt. Emellett a Seuso-kincseket, a Kőtárat, valamint a Történeti kiállítást néztük meg, mely végigvezetett minket Magyarország történelmén.

Metróval utaztunk vissza a Déli-pályaudvarhoz, s élményekkel telve érkeztünk vissza haza Nagykanizsára.

Kapcsolódó galéria

Budapestre kirándultak a történelem szakkörösök

Pályázatok