Az 1.a osztályosok májusi boldogságórái

Az 1.a osztályosok májusi boldogságórái

Május hónap  fő témája a "Testmozgás", de emellett  bővelkedtünk a sok ünnepelni valóban.

Az év 5. hónapja a legszebb ünneppel kezdődik, az Anyák napjával. Meglepetés videót küldtem a szülőknek a gyerekek képeivel. A tanulók pedig titkos rajzokat is készítettek otthon ajándékba hálájuk jeléül.
Ezt követte a Madarak és fák napja, ami számunkra nagyon fontos, hisz osztályunk "zöld gondolkodású". Online oktatásomban napokig foglalkoztunk ezzel a témával, mind olvasás órán, mind rajz és technika órák keretében. Megrajzolták a gyerekek Növényország lakóit,  csodálatos természetfotókat készítettek, pitypanggal foglalkoztunk napokig, elkészítették a világot a kulcslyukon át...
A hónap fő témája a testmozgás, 10 heti karantén után erre nem kell biztatni elsős gyerekeket, mindig örömmel mozognak! Alufólia emberkét is gyártottak, amelyik sportol.  :-)
"Megünnepeltük" a Család Világnapját is, sokat foglalkoztunk olvasmányainkban a család témával, rajz keretében pedig meseszép családfákat készítettek.
Éppen Gyermeknapra végeztünk az írott nagybetűk megtanulásával, így alkottam nekik egy "BÜSZKE VAGYOK RÁD!!!" puzzle-t is, mert megérdemlik.
Megemlékeztünk a hónapot záró 2 ünnepről: Pünkösdről és Gyermeknapról.
Tartalmas hónapot zártunk, a távoktatás ellenére is nagyon összeköt minket a sok téma, a közös gondolkodás, az aktivitás, a szülői együttműködés, a közös értékek és célok.
Hálás vagyok, hogy ilyen csemetékkel dolgozhatok!


Illésné Kun Hajnalka

Kapcsolódó galéria

Az 1.a osztályosok májusi boldogságórái

Pályázatok