25. Kodály Zoltán Kórusfesztivál

25. Kodály Zoltán Kórusfesztivál

2015. április 23-án került sor a jubileumi, immár 25. éve megrendezésre kerülő városi Kodály Zoltán Kórusfesztiválra a Hevesi Sándor Művelődési Központ színháztermében.

8 kórus részvételével felemelő volt a közös Himnusz éneklése, amivel elindult ez a csodálatos délelőtt. Ezen jeles alkalomból meghívottként részt vett a Kodály Zoltán Művelődési Központ nyugdíjas kórusa, mely bebizoníytotta, hogy énekelni mindig boldogság, nem korhoz kötött! A megnyitó igazán felemelő érzést nyújtott, hiszen a méltató beszédek után részesei lehettünk élő népzenének, néptáncnak, az előző 25 év fontosabb eseményeinek felidézésének.

Összevont iskoláink kórusa áldozatos, odaadó munkával készült e jeles alkalomra. A sok- sok próba, hit és kitartás meghozta a gyümölcsét, az összevont gyermekkórus megmutatta a népdalok iránti szeretetét, érzékenységét, dinamizmusát és a TISZTA, őszinte gyermeki érzelmeket!

A fesztivál végén kiváló szakmai zsűri értékelte a karvezetőknek az adott produkciókat, ahol az énekes diákjainkat maximális elismerésben részesítették, ami nagyon nagy öröm kell, hogy legyen a számunkra!

Csodálatos élmény volt a (természetesen) kissé izguló énekes gyerekek felszabadulását látni a színpadon, a kipirult arcokat, csillogó szemeket! Nagyon szép nap volt!

Egy Babits Mihály idézettel szeretnék köszönetet mondani:

"... akinek szép a lelkében az ének,
az hallja a mások énekét is szépnek"

Simonné Kapinya Györgyi

(kórusvezető)

Kapcsolódó galéria

25. Kodály Zoltán Kórusfesztivál

Pályázatok