CODES Online-Finissage

2021. december 15-én online nemzetközi projektbemutatón vettünk részt, amely Zoom-on keresztül valósult meg osztrák-magyar szinkrontolmácsolással, kb. 60 résztvevővel.

A rendezvény szervezői: Burgenland Tartománya és a Privát Pedagógiai Főiskola Burgenland (Private Pädagogische Hochschule Burgenland) voltak.

Bemutatták a CODES keretében kidolgozott tananyagokat:

  • A „skooly könyvek”-et (skooly Buch) és ezek magyar adaptációját (ami nem teljesen egyezik az osztrák verzióval, a magyar sajátosságokhoz igazították). >>A skooly könyvekről
  • A magyar projektpartner eredményeként szó esett az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ közel 3000 feladatból álló feladatgyűjteményéről (a CODES feladatbankról) is, amely 4 kompetenciaterülethez kapcsolódik.
  • Bemutattak egy olvasási dobozt, amely kidolgozott anyagokat tartalmaz: pl. füzetet, naptárformájú kártyagyűjteményt, feladatkártyákat.
  • Bemutatásra került egy osztrák oktatási helyzetgyűjtemény, ami szintén a 4 kompetenciaterülethez kapcsolódik. A formát grafikus készítette. Betűk, kártyák, képek vannak hozzá. Készül a fordítás. Linkként hozzáférhető lesz.
  • Példaként a Közép-Burgenlandban található Horitschoni Általános Iskola „Mathematik bekommt Beine” (A matematika lábakat kap) projektje került bemutatásra. A témához kapcsolódó tananyag magyarul is elérhető az Europabüro Wien oldalán.
  • Bemutatták a CODES platformotot is. A digitális verziónak van kinyomtatható formája. A magyar változat is elérhető. Többféle szűrő segítségével lehet benne keresni.

Pályázatok