Zrínyis siker a III. Tomori Kadét Kupán

Zrínyis siker a III. Tomori Kadét Kupán

A III. Tomori Kadét Kupa országos versenyen iskolánk csapata I. helyezést ért el. Gratulálunk a nagyszerű eredményhez!

Felkészítőjük, Budáné Józsa Szilvia tanárnő beszámolója >>>

A tanévkezdés előtt, a mohácsi csata emléknapjához kapcsolódóan szervezte meg a Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Technikum és Kollégium a már harmadik ízben kiírt honvédelmi, történelmi versenyét, a Kadét Kupát.

A verseny első szakaszában, még júniusban, a 7-8. osztályos tanulók 4 fős csapatai (Zrínyis Kadétok: Csinger Levente, Hortobágyi András, Horogh Marcell, Horváth Dusán Péter) online feladatokat oldottak meg a mohácsi csata, a török elleni várvédő harcok időszakára, valamint Tomori Pál egykori kalocsai érsek életére vonatkozóan. A megoldást beküldő 52 csapatból a legjobb 12 vehetett részt Kiskunmajsán a döntőben, melyre 2023. augusztus 28-án került sor. Mi, Zrínyis Kadétok a 2. helyen jutottunk a döntőbe.

Az augusztus a felkészülésről szólt. A gyerekekkel feldolgoztuk a török kori háborúk történetét, Tomori Pál életét, források segítségével a mohácsi csata történetét, képeket gyűjtöttünk, térképeket rajzoltunk.

Voltak segítőink is a felkészülésben, nekik nagy köszönet a munkájukért. (Horváth Károly, Németh Gábor, Horogh Soma, Jeszek Anna Eszter, Goór Violetta, Horgos Judit)

A gyerekek izgalmas feladatokat oldottak meg az állomásokon. Volt felderítés, tájékozódás, íjászat, lövészet, elsősegélynyújtás, akadálypálya, gránáthajítás, történelmi tesztfeladatsor kitöltése és zászlókészítés saját címertervezéssel.

Iskolánk csapata (Csinger Levente, Schey Tamás, Horogh Marcell és Horváth Dusán Péter) nagyszerűen versenyzett, megnyertük a kupát, az I. helyen végeztünk.

Nagyon büszke vagyok a Fiúkra!

Budáné Józsa Szilvia

Kapcsolódó galéria

Zrínyis siker a III. Tomori Kadét Kupán

Pályázatok