Remek eredmény a Thúry György Múzeum online vetélkedőjén

Remek eredmény a Thúry György Múzeum online vetélkedőjén

A nagykanizsai Thúry György Múzeum a digitális oktatás ideje alatt online vetélkedőt hirdetett Thúry György halálának 450. évfordulója alkalmából. Iskolánk felső tagozatos tanulói közül 13 fő jelentkezett az általános iskolás kategória megmérettetésére.

Igazi kihívás volt a feladatlap. A gyerekeknek verset kellett írniuk Thúry Györgyről, kiemelve a várkapitány/bajvívó tulajdonságait illetve a vetélkedő feladatai között igaz-hamis állítások és mini totó is szerepelt, melyet Mikó-Baráth Franciska történész-muzeológus állított össze. Az eredményhirdetésre 2021. május 18-án került sor a Múzeumi Világnap keretein belül a Thúry György Múzeum virtuális találkozóján. Dr. Száraz Csilla múzeumigazgató hirdette ki a verseny eredményeit, nyerteseit.

Iskolánk tanulói mindannyian szépen helytálltak, a hibátlan megoldók közül 3 nyertes nevét sorsolták ki: Bertók Izsák Benjámin 5.b osztályos, Korcsmáros Luca 6.a osztályos és Kovács Nina 8.c osztályos tanulókat. A gyerekek emléklapot és ajándékcsomagot kaptak, melyet Dr. Száraz Csilla és Mikó-Baráth Franciska adtak át. A vetélkedőre felkészítő pedagógus Budáné Józsa Szilvia volt.

Kapcsolódó galéria

Remek eredmény a Thúry György Múzeum online vetélkedőjén

Pályázatok