A Gondold újra! Gombold újra! pályázat eredménye

A Gondold újra! Gombold újra! pályázat eredménye

Iskolánk tanulói I. helyezést értek el a Nagykanizsai Tankerületi Központ Diákönkormányzati Tanácsa által meghirdetett "Gondold újra! Gombold újra!" című pályázatán. Szeretettel gratulálunk! >>>

A Nagykanizsai Tankerületi Központ Diákönkormányzati Tanácsa hirdette meg a "Gondold újra! Gombold újra!" című pályázatát, melynek lényege az volt, hogy már meglévő verseket, festményeket, szobrokat kellett a gyerekeknek újraalkotni, úgy, hogy átkerültek a 21. századba.

Iskolánk két alkotással pályázott:

  • vers: Vörösmarty Mihály: Ábránd című versét Cserfő Luca és Nagy Dóra Alíz 7.a osztályos tanulók dolgozták át.
  • festmény: Szinyei Merse Pál: Majális című festményét újrafestette saját értelmezésében: Horogh Flóra, Tóth Hanna, Cserfő Luca, Nagy Dóra Alíz 7.a osztályos tanulók.

Az ünnepélyes díjátadóra a Tankerületi Központban került sor, ahol "vers" kategóriában I. helyezést értek el a lányok! A vers kiválasztásában segítséget nyújtott Benkőné Bánáti Bernadette tanárnő.

A tanulókat a pályamű elkészítése során segítette Budáné Józsa Szilvia tanárnő, DÖK segítő pedagógus. (A csoportképen jobb oldalon Passáné Bolf Mária zsűritag, magyar nyelv és irodalom, történelem szakos tanár, okleveles művészettörténet szakos bölcsész. Fotó: Gergely Szilárd, ZAOL)

A ZAOL tudósítása a díjátadóról: 2024.06.20. „Gondold újra! Gombold újra!” című pályázat díjátadása:

https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2024/06/ujragondolt-versek-es-festmenyek-gondold-ujra-gombold-ujra-cimu-palyazat-dijatadasa

A győztes pályamű elolvasható itt:

Kapcsolódó galéria

A Gondold újra! Gombold újra! pályázat eredménye

Pályázatok